Érrendszer támogatás fekete bodzával

A fekete bodza a szív- és érrendszer egészségének támogatója, köszönhetően a benne található értékes vegyületeknek.

 A flavonoidok és az antocianinok antioxidáns védelmet nyújtanak az ereknek, hatékonyan csökkenthetik az alsó vénás pangást, értágító hatásúak, és növelik az érfalak/artériák rugalmasságát.

  Az érfalakra lerakódó plakkok oldásával gátolják az érelmeszesedés kialakulását.sziveserrendszer

  Az értágító, illetve az érfalak rugalmasságát segítő hatások közvetve hozzájárulnak a vér akadálytalan áramlásához, a magas vérnyomás mérsékeléséhez is.

  Tudományosan igazolt, hogy a bodza segíti a felesleges koleszterin lebomlását, csökkentve a magas koleszterin szintet, ezáltal is védve a szívet.
A bodza koleszterint csökkenteni képes tulajdonságairól többet is megtudhat! >>>

 A fekete bodzában megtalálható rutin, vagy más néven P-vitamin érerősítő hatású, erősíti a hajszálereket, csökkenti azok áteresztő képességét.

Vérzések, visszeres és véraláfutásos panaszok enyhítését is segíti. A bodzát remek rutinforrásként tartják számon!

  Természetgyógyászok szerint az ödémásodás, és trombózis kialakulásának az esélyét is csökkentheti a fekete bodza.

Egy 2000-ben készült tanulmány rámutatott arra, hogy a bodzában lévő antocianidok védik az erek belső rétegeit az oxidatív stressztől.

Ez a belső réteg az endotélium. Kimutatták, hogy a hámsejtek elnyelik az antocianidokat a saját hámsejtjeikbe, ami számukra erős védelmet nyújt a gyulladásokkal szemben. Így javítják a keringést, és csökkenthetik a szívroham valamint a stroke kockázatát.

A Sambucol fekete bodza kivonat tudományosan tesztelt formula, természetes formában tartalmazza a bodza tápanyagait és jellegzetességeit, így a szív- és érrendszer egészségét támogató tulajdonságokat is!