Immunerősítés Bodzával

Az őszi-téli, hidegebb időszakokban hagyományosan immunerősítőként fogyasztottak bodzakivonatokat.

Megfázás és köhögés ellen, az emésztés serkentésére előszeretettel ajánlották.

A tudomány fejlődésével párhuzamosan megfigyelték, hogy bodzával eredményesen vehetjük fel a harcot a vírusokkal szemben is – Egyes kutatások szerint az influenzaszerű megbetegedések kialakulásának valószínűsége 50%-kal is csökkenthető lehetne pusztán a bodza tudatos adagolásával!

Flavonoidjainak hála, a bodza antioxidáns hatásait éreztetve támogatja a szervezet jobb egészségét azáltal, hogy harcol a szabad gyökök ellen, és a szervezetben sejtszintű károsodásokat úgyszintén okozó oxidatív reakciók megszaporodása ellen.

Összetevői között kimutatható az antibiotikus hatásairól ismert rutin vegyülete is, továbbá szerves savak (pl.: citromsav, ecetsav), vitaminok (pl.: A és C). Ásványi anyagai és nyomelemei közül pedig elsősorban a vérképzésben nélkülözhetetlen vas emelhető ki

Mire jó a fekete bodza?

A fekete bodza egyike a népi gyógyászatokban régóta használt gyógynövényeknek. A germánok például szent növényként tisztelték, korabeli leírások szerint gyógyírként tekintettek rá, mindenféle betegséggel szemben.

Manapság leginkább a bodza virágát használják fel – különösen az élelmiszeriparban. Belőle készül a bodzaszörp is – A virágokból készült szörpöt talán nem kell külön bemutatni, ugyanis általánosan elmondható, hogy mindenki ismeri és szereti! immunerosites

A fekete bodza kapcsán kevesen tudják, hogy bogyós gyümölcse is hasznos lehet: lázas állapotok, meghűlés és megfázás, vagy éppen az emésztés javítására. Évszázados felhasználásához tartozik még, izzasztó és köptető hatása.

  • Több, a 2000-res években végzett kutatás során hatásosnak találták már a bodzát az influenza(szerű) fertőzések ellenében. Egyes kutatások azt az eredményt hozták, hogy a fekete bodza a ’Streptococcus’ kórokozók ellen is hatékony lehet.
  • Gyulladáscsökkentő hatásokat is megelőlegeztek már a bodzának, de leginkább a felső légúti panaszokkal járó betegségek ellen tartották hatékonynak.
  • A bodza természetes ellenszere lehet a náthának és influenzának.
  • A természetes bodzaital, bodzalekvár, és bodzakivonatok lázcsökkentő hatásúak is.
  • Tudósok feltételezik, hogy a bodza egy olyan összetevőt is tartalmaz, mely megnehezíti (bizonyos vírusok esetén akár el is lehetetlenítheti), hogy a vírus behatolhasson a sejtekbe.

Vírusölő szer

A vírusfertőzések elkerülésének legbiztosabb és legegyszerűbb módja, ha biztosítjuk immunrendszerünk megfelelő működését. Ezáltal az immunrendszer képes lesz semlegesíteni vírusokat, kórokozókat, megelőzve azok reprodukcióját is.

Amennyiben immunrendszerünk, és annak védekező mechanizmusai megfelelően működnek, egészségi állapotunkon nem veszünk észre semmiféle negatív változást, ahogy azt sem, hogy az immunrendszer csendben teszi a dolgát: idegen betolakodók tömegét hatástalanítja. – Azonban, ha az immunrendszer működése valamilyen oknál fogva visszaesik, máris kiszolgáltatottabbá válunk a vírusokkal szemben.

Ilyenkor segíthet a bodza, amely kitűnő, természetes vírusölő hírében áll!

  • 2001-ben, a National Libary of Medicine tanulmányában jelentette ki, hogy a bodzakivonat természetes antivirális tulajdonságú, és az influenza általános fertőzéseket okozó vírustörzsei ellen hatékony.
  • Egy másik tanulmány szerint az influenza lefolyását is gyorsítja.
  • Az University of Maryland gyógycentruma szerint: „A bodza vírusellenes tulajdonsága mellé gyulladáscsökkentő hatása is párosul.”

A Sambucol étrend-kiegészítők, hozzáadva C-vitaminnal , az immunrendszer jobb működését célozzák meg! A folyékony bodzakivonatok hatása minden korosztályra nézve tartós és maximális!