A bodza vírus ellenes hatása

Amikor a legtöbb ember megfázik esetleg influenzás lesz, orvoshoz, vagy gyógyszertárba megy, hogy gyógyszert írasson magának, amiről úgy hiszi, enyhíti majd a tüneteit.

A vírusos megbetegedésekre kapható gyógyszerek azonban csak kezelik vagy leplezik a tüneteket, de egyik sem számolja fel magát a fertőzést okozó vírust!

Erre a megfelelően működő immunrendszer képes!

A vírusok, melyek a testben akár nagyon kicsi fertőző közegben is elszaporodhatnak, csak akkor okoznak elsődlegesen megbetegedést, ha az immunrendszer nem teszi a dolgát.

Az emberek többsége nem tudja, hogy a szervezetét nagyon, de nagyon sok vírus támadja meg, amelyekből végül nem is alakul ki betegség.

Ez azért van, mert az immunrendszer képes megsemmisíteni ezeket a vírusokat, mielőtt szaporodnának azon a ponton, ahol a tünetek elkezdődhetnének.

A leghatékonyabb út, hogy elkerüljük a vírusos vagy más gyulladásos megbetegedéseket, az erős immunrendszer fenntartása!

Amikor az immunrendszer gyenge, használjunk bodzát!

Akkor, amikor az immunrendszer nem tudja megfelelően végezni dolgát, legegyszerűbb segítségül hívni a természet patikáját!

A bodza olyan természetes orvosság, amely bizonyítottan az egyik leghatékonyabb a vírusok elleni küzdelemben.

Ugyan sok természetes gyógymód, étel, vagy más egyéb lehetőséget találhatunk, ami immunerősítő hatású,  de a különösen gyakori vírusfertőzésekkel, mint amilyen a nátha, meghűlés, influenza szembeni harcban a bodza bizonyítottan magas fokú hatékonysággal bír.

Pontosan miért hatékony a bodza?virus

A bodza erős antioxidáns, évszázadok óta használják a népi gyógyászatban (ahogy manapság is, a világ más országaiban) a megfázás, az influenza és sebek kezelésére (ha helyileg alkalmazzuk).

Egy Norvégiában vezetett független tanulmány szerint, a bodza kivonata az influenza tüneteinek az időtartamát, hozzávetőlegesen négy nappal lerövidítheti.
A felhasznált gyógyszerek mennyisége (például fájdalomcsillapítók) is kevesebb volt azoknál, akik alkalmazták a bodzát, mint a placebo csoportban.
Még többet is megtudhat a bodza influenza elleni hatékonyságáról! >>>

A norvég kutatók megfigyelték, hogy a bodza kivonat részecskéi kötődést alakítanak ki, amellyel hatástalanítják a vírusok apró fehérje tüskéit, amellyel áthatolnának az élő sejteken. Más tanulmányok szerint a flavonoidok, – beleértve a kvercetint – is részt vesznek a bodza terápiás hatásában.

Ezek a flavonoidok antocianidokat tartalmaznak, melyek nagyon erős antioxidánsok, védik a sejteket a károsodással szemben.

Egy 2001-es tanulmányban olvasható, hogy a bodza kivonat „(…) Természetes orvosság, vírusölő tulajdonságokkal, különösen különböző influenza-vírustörzsek ellen.”

Egy másik, 2004-es tanulmányban az influenza tünetek csökkenéséről számoltak be, mikor a bodzát használták: „ A tünetek 4 nappal lerövidültek, és más gyógyszerekből is kevesebbre volt szükség, azoknál, akik bodza kivonatot használtak.”

Ahogy a Marylandi Orvosi Egyetem orvosai írják: „A bodzának gyulladás gátló, vírusölő, tulajdonságai lehetnek” és „egy tanulmány kimutatta, hogy képes megölni a H1N1 vírust”.

A bodza hatékony a herpesz vírus ellen is!

Feltételezik, hogy a fekete bodza egy olyan specifikus vegyületet tartalmazhat, amely bevonja a vírusokat, a vírusok pedig így nem tudják megfertőzni az egészséges sejteket.